Mini Magyarország


A szarvasi Mini Magyarország makettparkról

A Szarvasi Arborétumban található Mini Magyarország makettpark, Európa legújabb makettparkjaként 2013. áprilisában nyílt meg Szarvason. A hazánk legnagyobb arborétumában, a Kárpát-medence és a történelmi Magyarország mértani középpontjában lévő makettpark hazánk történelmét, hagyományait, építészeti nevezetességeit mutatja be.

 

Az ország egyetlen interaktív makettparkjában néhány óra alatt az egész országot, sőt a határon túli területeket is bebarangolhatjuk. Magyarország, Erdély, Felvidék és Kátpátalja épített csodáinak minden apró részletében kidolgozott kicsinyített mása megtalálható a történelmi Magyarország közepén, Szarvason, a Mini Magyarország makettparkban.  Gombnyomásra indítható kisvonatok robognak az ország leghosszabb szabadtéri makettvasút-hálózatán.

 

Aki még soha nem látta a Kecskeméti Cifrapalotát felülről, a Pécsi Dzsámit vagy a Tatabányai Turult közelről, akinek eddig kimaradt a Jáki templom, nem hallotta még a visszhangot a Tihanyi Apátságnál, nem emlékszik pontosan kiknek a szobrai állnak a Hősök terén, vagy megnézne egy csatajelentet az egri várban, annak a Mini Magyarország a tökéletes kirándulóhely. Az ország legnagyobb arborétumában Magyarország nevezetességei gyerekbarát méretben egy helyen, felnőtteknek, gyerekeknek, családoknak és osztályoknak egyaránt kötelező országjáró program.

 

jegyárak: http://minimagyarorszag.hu/jegyek/

nyitva tartás: http://minimagyarorszag.hu/info/nyitva-tartas/

 

További információ:
Mini Magyarország makettpark
Cím: 5540 Szarvas, I. kk. 9.
Telefon: +36 66/ 312-344

 

Web: http://www.minimagyarorszag.hu/
E-mail: info@minimagyarorszag.hu
http://www.facebook.com/MiniMagyarorszagSzarvasVissza

 

";